Nalika kami motong cabe seger, leungeun kami teu ngarasa alus, naon anu kudu urang pigawé

Cabe teh bungbu dipaké ku loba kulawarga, sarta capsaicin di dinya bisa seasoned, tapi sanggeus urang nungkulan cabe nu, leungeun kami jadi beureum, muriang na malah tingle, nu fenomena cabe dicincang.

peppers cabe ngahasilkeun piquancy lantaran ngandung zat anu disebut capsaicin. Nalika urang motong cabe, Ieu gampang keur meunang capsaicin on kulit Anjeun, sapertos deui leungeun jeung kulit bulistir tina panangan anu. Capsaicin bisa ngarangsang microvasodilation, sarta kaluar kulit bakal ngahurungkeun beureum, muriang na malah tingling, accelerating métabolisme lokal.

Pernah ngumbah leungeun anjeun dina cai tiis. Naha? Ieu kusabab capsaicin nu teu leyur dina cai tiis tur teu bisa dikumbah beresih. Lamun jalma anu dirangsang ku capsaicin, ngumbah leungeun maranéhna dina cai tiis sakaligus boro bisa nyieun tingling nu dileungitkeun. Ku kituna, make metode séjén pikeun ngajawab masalah peppers cabe.

Sangkan naon anu cara meunang leupas tina eta?

1. Saatos chopping cabe, usap leungeun kalawan bola katun alkohol dina hiji arah, nyeuseuh leungeun jeung cai bersih, usap garing deui, ngusap tilu kali dugi gejala bisa alleviated.

2.A jumlah leutik cuka bisa ogé dipaké pikeun ngumbah leungeun alatan cuka nya asam sarta bisa neutralized kalayan capsaicin.

3, tanpa cuka, ngumbah leungeun jeung cai panas oge alus. Capsaicin, sanajan kirang potent ti alkohol jeung cuka, leuwih efektif ti cai tiis, sabab capsaicin ngahasilkeun évaporasi irritating dina suhu luhur.


Pos waktos: Sep-10-2018


nyambungan

Masihan Us A ngagorowok
Meunang Apdet Email
WhatsApp Online Chat !